sanne rispens

writings

The Face aflevering 2

We openen met de eerste ochtend in het appartement. Het mag dan een luxe grachtenpand zijn, de modellen slapen allemaal naast elkaar in kleine eenpersoonsbedjes – het lijkt wel een Victoriaans weeshuis. Timothy vertelt dat sommige medebewoners een ochtendhumeur hebben; misschien heeft dat iets te maken met je belachelijke bril, dude.


Cinzia vindt John ‘de leukste jongen in het huis’. Oh God. Boeker Jeroen heeft castings geregeld; de modellen zijn nu, zoals een zeer getoupeerde Sylvie vertelt, ‘in dienst van modellenbureau The Face’. Als ze een klus binnenhalen, verdienen ze ‘geld’ voor het bureau en kunnen ze niet worden weggestuurd. De eerste castings zijn voor een show op Amsterdam Fashion Week; Sjaak Hullekes voor de mannen, en Bas Kosters voor de dames.

Rabia’s eerste reactie op Bas Kosters is ‘Shit’, omdat hij van ‘aparte typetjes’ houdt. Bas zit in een soort loods met een soort assistent naast zich, en laat de meisjes op platte schoenen voor hem lopen. Cinzia draagt volgens mij UGGS? Girl.
Bas vindt dat Sharona op Monique Sluyter lijkt. Frappant! Janine is met haar 1.71 meter te klein voor Bas, waar ze erg bitter over is. Bas, die zoekt naar ‘afwijkende schoonheid’, kiest Anne, Rabia en Tessa voor zijn show – iemand die mij kan vertellen wat er afwijkend is aan deze beeldschone meisjes krijgt een miljoen van mij, maar oké.
Janine vindt het ‘super ruk’ dat ze niet is gekozen. Janine ziet er uit als een schattig poppetje, maar ze praat als een bootwerker, wat heel grappig is.

Het groepje van Mark gaat naar de sportschool. Dit wordt geloof ik een ‘coachmoment’ genoemd. Simon krijgt als commentaar van Mark dat hij niet te breed moet worden; Dennis/2,7 daarentegen moet echt aan zijn kippenborst gaan werken. (2,7: ‘Ik kan toch ook anabolen nemen?’)
De mannencasting  is voor Sjaak Hullekes, die volgens mij de oudere broer van Pluk is.
Stefan mag een broek passen, maar hij krijgt hem niet dicht en mijn hart breekt een beetje als hij heel verdrietig zegt: ‘Ik heb gewoon best wel brede heupen.’. Opeens gaan ze allemaal over hun heupen praten, op een manier die ik zelfs in de meest menstruele omgevingen nooit heb gehoord. Timothy: ‘Ik heb volgens mij de grootste heupomvang van iedereen hier.’ Nou Timothy, je hebt in ieder geval de lelijkste bril van iedereen hier. Sorry. Justin en John worden uitgekozen voor de show. Ik vind Justin heel schattig met zijn vlinderdas en zijn kapsel en zijn Twentse accent.

De ‘special job’ deze week is een casting in Hilversum voor de leader van het programma. Regisseur Danny valt meteen met de deur in huis: ‘Het draait om LUST en SEKS.’ OKEE Danny. De modellen mogen zelf koppels maken. Dennis/2,7 gaat met Sharona (2,7: ‘Ja, ik stond het dichtste bij Sharona,’), John (‘voor mannen is dit makkelijker dan voor vrouwen’) zoent met de schattige Saskia en mijn favoriete combinette is Pluk en Janine. Janine lijkt wel een beetje verliefd op Pluk, hoewel ze zoenen met hem gelijkstelt aan ‘tongen met een vriendin’.
Justin kijkt heel ernstig in de camera met zijn beeldige kapsel, en zegt: ‘Ik ben hier niet om PORNO te maken, ik ben hier om mooi te werken.’. Misschien moet je een andere professie kiezen als je op zoek bent naar integriteit, Justin.

Pluk en Janine doen het heel erg goed, en mogen dan ook de leader gaan filmen, die overigens heel raar en duister is en waarschijnlijk leuker was geweest met Dennis (‘ik doe jou wel verleiden’) en Sharona (‘Hij doet net als een vrouw!’) in de hoofdrol.

De volgende ochtend komt Olcay langs in het huis voor een ‘persoonlijk coachmoment’ met haar meisjes. Wat volgt is dermate vermoeiend dat ik het oversla – Olcay zegt dingen als ‘je moet lachen van binnen en dan voelen andere mensen dat ook.’. JESUS.
Next: de shows van Sjaak Hullekes en Bas Kosters. Justin loopt met ‘de gevoeligheid’ die Sjaak Hullekes zoekt in zijn modellen. Ik moet zeggen dat het Justin bijna lukt om er NIET compleet krankzinnig uit te zien in de couture van Sjaak Hullekes, wat inderdaad een hele prestatie is.

Rabia, Anne en Tessa lopen voor Bas. De show ziet eruit alsof het ook daadwerkelijk leuk is om mee te doen: de modellen hoeven niet eens hakken te dragen! Na afloop wordt er gefeest in het huis, maar de volgende ochtend is het COACHMOMENT (ugh) van Philip (de Australiër met de kaaklijn). John verklikt Timothy, die blijkbaar de afgelopen nacht dronken door een raam heen is gevallen. Philip vindt het geloof ik niet zo’n probleem dat zijn modellen dronken door ramen heen vallen.

De volgende opdracht is een ‘topshoot’ (boeker Jeroen), waarbij er wederom met koppels wordt gewerkt. Rabia moet met Timothy, waar ze niet blij mee is, Chelsey met Pluk (Chelsey: ‘Homo’s vind ik echt top. Ik vind die mensen zo leuk! Ik heb echt respect voor die mensen, echt waar.’).
DRAMA. Cinzia heeft striemen op haar enkels van haar sokken. Boeker Jeroen heeft het hier enorm moeilijk mee. Rabia is bang voor Timothy? Ik vind ook dat hij af en toe behoorlijk manisch uit zijn ogen kijkt, maar als hij voor de grap tegen haar zegt dat hij haar ‘op gaat eten’ valt ze bijna flauw. VREEMD.

’s Avonds zit Pluk aan de telefoon met zijn beste vriend te roddelen over Timothy. Daarna moet Pluk opeens heel erg huilen? Als Timothy per ongeluk op de deur klopt begint hij totaal te flippen, en in de volgende scène zit hij te gillen tegen Justin, waarna hij de kamer uitstampt en Timothy in tranen uitbarst. Serieus, ik snap hier helemaal niets van. En waarom zitten die gasten de hele tijd te janken? Wat zijn dit voor mietjes?

DE ONTSLAGRONDE. Chelsey en Pluk hebben dankzij hun goede foto’s en ‘work attitude’ het meeste niet-bestaande geld verdiend voor het bureau. Cinzia maakt een tweede voeten-faux-pas: ze verschijnt voor de jury op UGGS. Olcay is not amused.
Frederique van der Wal nomineert Sharona voor ontslag, en Olcay Tessa. Sylvie tjilpt dat ze backstage zullen worden gestyled in couture van Blumarine voor de ‘final runway’. IS HET EEN WALKOFF?


Philip nomineert Jordy, die door Olcay wordt getypeerd als ‘voetballertje’. Nou ja, zeg. Mark ziet het niet zitten met Justin, omdat hij blijkbaar alleen een goed catwalkmodel is? Ze worden overigens ‘gestyled in Hugo Boss’, waarna die arme Jordy er uit ziet als een banaan.

Tessa en Jordy worden ontslagen! Er zijn veel tranen. Het doet me weinig. Volgende keer poseren de modellen in fetish-lingerie. Tot dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 25, 2012 door in kijk, reality tv, the face en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: