sanne rispens

writings

Charlie

Charlie schijnt ooit leuk te zijn geweest. Deze film bijvoorbeeld staat hoog op mijn (genante) lijstje van melige comedy’s die ik kijk als ik een kater heb. De laatste jaren speelde hij in een hoogst irritante sitcom die ik zelfs niet aan kan als ik een kater heb, Two and a Half Men (van het openingsthema krijg ik altijd al een soort angstaanval omdat het me doet denken aan een doodeng stukje uit Twin Peaks).

Twin Peaks: ENG.

Two And A Half Men: ENGER.

Verder had ik nooit iets met de man. Tot er een tijdje geleden nogal zorgwekkende verhalen over hem de ronde begonnen te doen. Verhalen die naast zorgwekkend ook hilarisch waren. Charlie die een hotelkamer kort en klein slaat terwijl er een prostituee in de badkamer is opgesloten. Charlie die wordt afgevoerd naar een afkickkliniek, na drie dagen feesten in Las Vegas met een groep pornoactrices en een fucking koffer vol cocaïne. Charlie die woedend opbelt naar een radioprogramma nadat de opnamen van Two and a Half Men zijn stilgelegd vanwege zijn problemen, en antisemitische uitspraken doet over de producent waarna de serie van het scherm wordt gehaald. In de dagen daarna heeft hij zich diverse keren laten interviewen, compleet manisch en duidelijk zwaar onder invloed. Het is een trainwreck. In feite is het verschrikkelijk tragisch dat iemand met een ernstig drugsprobleem en wat lijkt op een gierende psychose op televisie wordt uitgebuit, maar het probleem is dat Charlie in zijn huidige, geflipte staat zo ontzettend entertaining is.
In het volgende interview doet hij de meest waanzinnige uitspraken, terwijl de keurige interviewster verbijsterd toekijkt.

Op haar vraag of hij niet van zichzelf walgde na al zijn drugsmisbruik roept Charlie enthousiast: “No. I’m proud of what I created. It was RADICAL.”
En: “I’m not Bi-Polar. I’m Bi-Winning.”

Ik hoop natuurlijk dat Charlie op de een of andere manier hulp krijgt en niet doodgaat aan een overdosis, wat nu onvermijdelijk lijkt, maar mijn God, cocaïne is nog nooit zo hilarisch geweest.

Goed bezig, Charlie.

Verder:
Cats quote Charlie Sheen
Nog meer psychotische interviews op Videogum

Verscheen op 3 maart als TIP op hard//hoofd

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 1, 2011 door in kijk.
%d bloggers liken dit: